IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:20 | 18 март 2024
Обновен: 15:50 | 26 април 2024

Варна отбелязва Световния ден на социалната работа

Мотото, което обединява празника тази година, е „Да изградим съвместно един по-нов и по-добре устроен екологичен и социален свят, без да пренебрегваме никого“

По материала работи: Слав Велев
Варна отбелязва Световния ден на социалната работа

Варна отбелязва Световния ден на социалната работа. По случай празника, утре, 19 март, кметът Благомир Коцев ще се срещне с представителите на социалното подпомагане и предоставящите социални услуги във Варна. Събитието ще се състои от 10.00 часа в Юнашкия салон. Мотото, което обединява празника тази година, е „Да изградим съвместно един по-нов и по-добре устроен екологичен и социален свят, без да пренебрегваме никого“. За професионалната си работа специалисти от социалната сфера ще получат грамоти.

На срещата ще присъстват и заместник-кметът с ресор социални дейности Снежана Апостолова, представители на фирмите - доставчици на социални услуги, Регионалната дирекция за социално подпомагане, сдружения и НПО организации. На събитието ще бъде организирана и арт изложба с изделия, изработени от потребители на социални услуги, и ще бъдат представени есета на тема: „Социалните услуги в бъдещето – мисия и визия“. 

Световният ден на социалната работа се отбелязва в третия вторник на месец март всяка година и е дата, на която обръщаме специален поглед към работата на всички социални работници, които подобряват живота и условията на труд на хора в неравностойно положение, семейства, общности, деца и възрастни. 

Коментари

Новини Варна