IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:45 | 26 март 2024
Обновен: 04:50 | 27 април 2024

Условна за двама крадци, "ошетали" апартамент в „Аспарухово“

Обрали квартирата на румънски туристи

По материала работи: Слав Велев
Условна за двама крадци, "ошетали" апартамент в „Аспарухово“

На двамата подсъдими – съответно 45-годишен, действал като извършител, и 51-годишен, действал като помагач в кражбата, съдът наложи наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на които се отлага с изпитателен срок от 3 години. Наказанията бяха наложени с присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, с признание на вината и намаляване с 1/3 на определените им наказания.

Конкретната кражба е извършена на 28 юни миналата година от апартамент от комплекс във варненския квартал „Аспарухово“, отдаден под наем на семейство чуждестранни туристи. Двамата подсъдими са осъществили деянието съвместно в тандем, като 51-годишният мъж, в ролята си на  помагач, ден по рано предварително набелязал жилището и потенциалните жертви, а в деня на самата кражба умишлено улеснил съучастника си и чрез физическо присъствие в района на посегателството, чрез даване на съвети по телефона и наблюдение за появата на трети лица. Така 45-годишния подсъдим на посочената дата, чрез използване на неустановено техническо средство успял да отключи секретния патронник на входната врата и докато туристите били на плаж  да отнеме чужди движими вещи - банкноти в лева, евро и румънски леи, с обща  левова равностойност на около 1700 лева. 

Двамата подсъдими били задържани от криминалисти в непосредствена близост до местопроизшествието при потеглянето им с ползвания за придвижване автомобил, като в тях били открити откраднатите банкноти, а в автомобила били намерени и иззети множество технически средства за отключване на брави на врати.  

Направените по делото разноски се поемат по равно от двамата подсъдими. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Спонсор ( преди 1 месец )
Ша обжалват до следващия път! Ко им даваха ордени за подвизи, щяха да имат повече от руските маршали! Алоу, прикриватурата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна