IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:30 | 4 април 2024
Обновен: 04:26 | 30 април 2024

Здравният министър: Окръжна болница е в тежко финансово състояние

За седмицата в МБАЛ "Св. Анна" са затворени две отделения, твърди д-р Антон Тонев

По материала работи: Слав Велев
Здравният министър: Окръжна болница е в тежко финансово състояние

МБАЛ "Св. Анна"/Снимка: АРХИВ

Многопрофилната болница за активно лечение „Света Анна“ във Варна е в тежко финансово състояние. Необходимо е да бъде приет оздравителен план. Това каза за Радио Варна министърът на здравеопазването в оставка професор Христо Хинков. Кметът на Варна може да оттегли иска на Общината в Съда и така да реши проблема с новото ръководство на болницата, което не може да встъпи в длъжност заради този иск, допълни още проф. Хинков.

Той каза още, че не знае да има затворени отделения в Окръжна болница. "Трябва да влезе новото ръководство, избраният борд трябва да започне работа. Нещата са в ръцете на кмета - да обжалва решението за смяна на борда. А това тече повече от година", поясни той. 

Припомняме, че д-р Антон Тонев, съветник на министъра на здравеопазването в оставка и на кмета на Варна по здравните въпроси съобщи, че за седмицата в болницата са затворени две отделения.

Интервюто на Валери Великов със здравния министър в оставка проф. Христо Хинков чуйте ТУК

Коментари

Новини Варна