IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
10:45 | 11 април 2024
Обновен: 21:40 | 17 юли 2024

Разясняват на варненци проектите по „Интегрирано градско развитие“

Информационният ден ще се проведе днес от 14:00 часа в Юнашкия салон

По материала работи: Слав Велев
Разясняват на варненци проектите по „Интегрирано градско развитие“

Събитието ще се проведе днес от 14:00 часа в Юнашкия салон

Община Варна организира информационен ден, за да разясни условията и  указанията за кандидатстване с проектни идеи по приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на програмата за европейско финансиране „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. 

Събитието ще се проведе днес от 14:00 часа в Юнашкия салон. 

Кандидати по процедурата могат да бъдат представители на бизнеса, държавни органи, училища, ВУЗ-ове, лечебни заведения, културни институти, неправителствени организации и други. 

Бюджетът на безвъзмездната финансова помощ по програмата е в размер на 58,5 млн. лв. и ще бъде използван за финансирането на проектни предложения, реализирани на територията на цялата община или съседните общини, в изпълнение на Плана за интегрирано развитие на Община Варна 2021-2027 г. (ПИРО).

Допустимите дейности са свързани с инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийна ефективност на жилищни и нежилищни сгради, устойчива мобилност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност, зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства, образователна инфраструктура, здравна инфраструктура, социална инфраструктура, жилищно настаняване, култура, спорт и туризъм.

Крайният срок за подаване на проектни идеи е 9 май 2024 г., 17:30 часа, на адрес - delovodstvo@varna.bg. Проектни идеи, постъпили след този срок, няма да бъдат разглеждани. 

Пълният пакет документи за кандидатстване, указания, както и детайлна информация за допустимите дейности са публикувани ТУК и ТУК

Коментари

Новини Варна