IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:21 | 17 април 2024
Обновен: 11:24 | 30 април 2024

Отложиха решението на казуса с болница „Света Анна“

Причината е неявяването на юрисконсулта на лечебницата

По материала работи: Петър Захариев
Отложиха решението на казуса с болница „Света Анна“

За началото на месец юни се отлага решението на казуса с жалбата на Община Варна срещу избрания през октомври 2021 г. борд на директорите на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна – някогашната окръжна, която обслужва спешните пациенти на цяла Варненска област, съобщи

.

Неявяване на юрисконсулта на лечебницата на второ поредно заседание в Апелативния съд - първото беше в края на януари, отложи съдебното заседание, на което се очаква магистратите да преценят дали искът на община Варна срещу избраното през 2021 г, ръководство, което се очакваше тогава да започне да работи върху подобряването на финансовото състояние на болницата, е незаконосъобразен. Такова беше решението на първата инстанция по делото – Варненският окръжен съд.

Въпреки че от Министерство на здравеопазването, които притежават 73 процента от собствеността на болницата (община Варна има 24 процента), са изпратили писмо до новия кмет Благомир Коцев с искане жалбата на община Варна да бъде оттеглена от съда, това към днешна дата не е направено и от администрацията все още поддържат жалбата си срещу новия борд на директорите.

Кметът Благомир Коцев заяви, че от общинската администрация ще изискат ясен план за оздравяване на болницата - независимо кой екип я ръководи.

Коментари

Новини Варна