IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:49 | 25 април 2024
Обновен: 00:24 | 5 май 2024

Увеличиха цените на такситата във Варна

Минималната дневна тарифа се повишава на 1.30 лв., а нощната – на 1.50 лв.

По материала работи: Слав Велев
Увеличиха цените на такситата във Варна

По нови цени ще работят такситата във Варна от 1 май. Общинският съвет одобри искане на превозвачи за актуализация на цените за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег. Предложението беше прието с 38 „за“, 1 – „против“ и 1 – „въздържал се“.

Минималната дневна тарифа се повишава на 1.30 лв., а нощната – на 1.50 лв. В момента цените са съответно 1.05 лв. и 1.15 лв.

Максималните тарифи остават непроменени. Дневната се запазва 2 лв., а нощната – 3 лв. за километър пробег.

Актуализацията е аргументирана с увеличението на минималната работна заплата – с 31% спрямо 2022 г., както и с поскъпването на резервните части и по-високите цени за труд в автосервизите.

Сред точките в дневния ред бе и предложението група в местния парламент да може да се формира и от трима съветници, а не както е сега – от четирима. То обаче не бе прието от мнозинството.

Коментари

ИЛИЕВ ( преди 5 дни )
МОЛЯ ОБЯСНЕТЕ, КАКВО ОЗНАЧАВА"МАКСИМАЛНА ДНЕВНА ТАРИФА 2 ЛВ., И НОЩНА МАКСИМАЛНА 3 ЛВ."?В СМИСЪЛ, КОЙ ОПРЕДЕЛЯ НА КАКВА ТАРИФА ЩЕ НИ ВОЗИ ТАКСИТО?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 седмица )
Спрете да пътувате с таксита за една седмица и ще видите какви ще бъдат цените. И защо общински съвет се заншмава с това не е много ясно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 0
Новини Варна