IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:27 | 26 април 2024
Обновен: 16:07 | 6 май 2024

Осъдиха 34-годишна, опитала да открадне маркови дрехи от варненски мол

При преджобването, охраната открила в нея освен краденото и пакетче с марихуана

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха 34-годишна, опитала да открадне маркови дрехи от варненски мол

34-годишна бе осъдена за опит за кражба от варненски мол и държане на марихуана. 

Опитът за кражба е извършен на 16 юли миналата година от търговски обект на територията на мол във Варна. На тази дата подсъдимата, като използвала техническо средство - кашон облепен с алуминиево фолио и съдържащ парчета алуминиево фолио, за да препятства задействането на алармите, направила опит да отнеме чужди движими вещи – мъжка и дамска маркови тениски. Деянието останало недовършено, като подсъдимата била задържана преди да напусне търговския център. При извършената й проверка тогава, се установява още, че държи в себе си пакетче с марихуана. Намереното у нея наркотично вещество е в малък грамаж и на ниска стойност,като деянието представлява маловажен случай.

34-годишната жена е неосъждана. По силата на постигнато и одобрено от съда споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Към така определеното наказание, съдът присъединени и „глоба“ в размер на 300 лева. 

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна