IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:15 | 27 април 2024
Обновен: 08:21 | 9 май 2024

Почистиха входа на Морската градина във Варна (СНИМКИ)

Вървят уборките, почистването и миенето в целия град

По материала работи: Слав Велев
Почистиха входа на Морската градина във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Фейсбук/Благомир Коцев

Вървят уборките, почистването и миенето в целия град. Започнахме от центъра, входа на Морската и продължихме към кварталите, коментира кметът Благомир Коцев. Той благодари на всички граждани, които се включват. "Има още време да излезете пред вашия блок, за да помогнем на града да добие истински красив вид", призовава той. Според думите му акциите по почистването на града няма да се спорадичен акт, въпреки че Варна тъне в боклуци от месеци, а сметта редовно е разпиляна около контейнерите в морската столица и рядко бива почистена от страна на сметосъбиращите фирми.

Целта на днешната инициатива е всеки гражданин да отдели от личното си време и да се почистят както домовете си или около тях.

Кампанията предвижда освежаване на междублокови пространства, обществени паркове и градинки, места за отдих, детски и спортни площадки във всички райони на територията на общината. От сметопочистващата фирма в града съобщиха, че миенето на улиците и булевардите е започнало още от снощи.

От сметопочистващата фирма призовават събраните от почистването смесени битови отпадъци да бъдат оставяни в чували в близост до контейнерите. Остатъците от опаковки и бутилките е добре да бъдат сортирани и да се поставят в съдовете за разделно събиране. Строителните и опасните отпадъци, излезлите от употреба гуми и електрически уреди, както и събраната зелена маса трябва да бъдат оставяни непосредствено до съдовете за смесени битови отпадъци, но да не се изхвърлят в тях.

В администрациите по райони и населени места и днес ще се раздават ръкавици и чували, а всеки, който желае да се включи, може да получи помощните материали до 17:30 часа.

Коментари

Богомил Аврамов ( преди 1 седмица )
27.4.24. - ПОЧИСТВАНЕТО НА КАРТЕРНИТЕ МАСЛА ПО АСФАЛТА ПРЕД БЛОКОВЕТЕ ИЗИСКВА С П Е Ц И А Л И З И Р А Н И ЙИМИКАЛИ!?! КОЙ ПЛАЩА!?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна