IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:30 | 8 май 2024
Обновен: 00:46 | 20 май 2024

Варненски ученици спечелиха медали по пожароприложен спорт в Чехия

Много добре се представи отборът ни и в най-колективната дисциплина "Бойно разгръщане от мотопомпа“

По материала работи: Десислава Михалева
БНР

Отборът по пожароприложен спорт към школа ”Огнеборец” при ОДК- Варна и РДПБЗН-Варна се завръща от състезание в чешкия град Требич.

Нашите състезатели се изправиха срещу сериозна конкуренция. В Чехия пожароприложният спорт за деца е с дългогодишни традиции и е един от най-масовите спортове. Съоръжения за него има и в най-малките населени места.

На състезанието бяха подобрени много лични резултати, както и националният рекорд на дисциплината "100 м пътека с препятствия" - за девойки средна възраст, от Виктория Белчева.

Бронзов медал в дисциплината "Изкачване с щурмова стълба" заслужи националният ни рекордьор Добромир Добрев, който е възпитаник на школата от самото ѝ създаване.

Отлично бе представянето и на най-малките състезатели - Теодора Тодорова и Алиса Старих при девойките, както и Стилиян Тодоров и Светослав Шавкопляс при юношите.

Много добро представяне направи отборът ни и в най-колективната дисциплина "Бойно разгръщане от мотопомпа“.

След завръщането продължава подготовката за Републиканския шампионат по пожароприложен спорт, който ще се проведе във Варна от 28 до 31 май на стадион Локомотив.

Коментари

Новини Варна