IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:00 | 9 май 2024
Обновен: 13:19 | 20 май 2024

Варна празнува Деня на Европа (СНИМКИ)

Датата бе отбелязана с традиционен военен ритуал, полагане на венци и цветя, заупокойна молитва за загиналите във Втората Световна война и тържествен марш пред мемориала в града

По материала работи: Слав Велев
Варна празнува Деня на Европа (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Варна отпразнува Деня на Европа - 9 май. Датата бе отбелязана с традиционен военен ритуал, полагане на венци и цветя, заупокойна молитва за загиналите във Втората Световна война и тържествен марш пред мемориала в града.  

Празникът продължи с тържествена церемония по издигане знамената на Европейския съюз, България и Варна, под звуците на българския и европейския химни, пред централния вход на Общината. 

Организатор на честването на Деня на Европа е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили на Република България и Варненска и Великопреславска света митрополия. 

В церемониите по случай Деня на Европа участваха областният и заместник-областния управители на Варна – проф. Андрияна Андреева и Огнян Рачев, заместник-кметовете Илия Коев и Павел Попов, представители на Военноморските сили, политическите партии, свещеници, ветерани от войните и граждани. 

Коментари

Новини Варна