IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
08:15 | 10 май 2024
Обновен: 17:22 | 20 май 2024

Времето във Варна на 10 май 2024

Жълт код за опасно ветровито време в Източна и Югоизточна България

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 10 май 2024

Графика: НИМХ

Днес ще е облачно, главно над Югоизточна България с валежи от дъжд, които следобед постепенно ще спират. Над североизточна България облачността ще се разкъса и ще е променлива. Ще духа предимно умерен североизточен вятър по крайбрежието с временни по-силни пориви. Максимални температури между 15° и 20°, за Варна около 17°.

Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода 15°-16°.

Най-ниската температура, измерена във Варна на тази дата, е била 5.2° през 1987 г., а най-високата 34.8° от 2003 година.

Жълт код за опасно ветровито време е в сила за днес в Източна и Югоизточна България.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще отслабне. След обяд ще се развива купеста облачност, в неделя над планините и Североизточна България - купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. Сутрин ще е по-хладно, но през деня ще се затопли и в неделя максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.

През първите дни от следващата седмица в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за валежи, в следобедните часове - и за гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна.

Коментари

Новини Варна