IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:45 | 22 май 2024
Обновен: 19:46 | 15 юни 2024

Спипан с 3 вида наркотици във Варна остава под стража

23-годишният мъж е бил задържан в началото на април

По материала работи: Слав Велев
Спипан с 3 вида наркотици във Варна остава под стража

Задържането под стража е единствената адекватна мярка за обвинен в държане с цел разпространение на три вида високорискови наркотични вещества. Това реши Апелативен съд – Варна, след като разгледа жалбата срещу определение на Окръжния съд в града, с което е било отхвърлено искането на Радослав С. за промяна на мярката му за неотклонение. 23-годишният мъж е бил задържан в началото на април. Обвинен е в това, че на 22 март е държал с цел разпространение 537,5 гр. марихуана, 6.6 гр. кокаин и 74.9 гр. метаамфетамин.

Представителят на Апелативната прокуратура посочи, че не само обоснованото предположение за авторството на деянието не е разколебано, а в негова подкрепа са събрани нови доказателства. Съществува опасност при по-лека мярка той да извърши престъпление. Тя се извежда от предходната му съдимост за същата по вид престъпна дейност и от факта, че настоящото деяние е в изпитателния срок на предходната присъда.

Адвокатите на обвиняемия са на мнение, че обоснованото предположение почива единствено на заявеното от съпроцесника на Радослав – че наркотиците са негови. Нито при личния му обиск, нито при претърсванията са открити незаконни вещества, изтъкна защитата. И подчерта доброто му процесуално поведение – сам се е явил в ОД на МВР.  

Въззивната инстанция намира, че доказателствата водят до извод за съпричастност на обвиняемия към откритите вещи и вещества: на 22 март в лек автомобил, собственост на другия обвиняем, но отключен от Радослав, са установени 537,5 гр. марихуана, 6,6 кокаин и близо 75 гр. метаамфетамин. Доказателствата, включително свидетелските показания, правят подозрението на прокуратурата обосновано. 

Съществува реална опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка. Тя се извежда от характера на осъщественото предходно деяние. Става дума за еднородна деятелност, която се е развила в изпитателния срок на предишното осъждане – за държане и разпространение на забранени субстанции. 

По тези съображение Варненският апелативен съд счита, че претендираната мярка „домашен арест“ не е подходяща и законосъобразна.
Определението е окончателно.

Коментари

didier93 ( преди 3 седмици )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна