IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
11:20 | 28 май 2024
Обновен: 22:15 | 13 юни 2024

„Зелен оазис" ще се появи в двор на варненско школо

3 училища и 2 градини във Варна получават пари за еко проекти

По материала работи: Слав Велев
„Зелен оазис" ще се появи в двор на варненско школо

Трета ПМГ „Академик Методий Попов“ ще получи помощ за осъществяване на „Зелен оазис в училищния двор“/Снимка: АРХИВ

Подкрепа до 7 500 лв. ще получат три български училища, кандидатствали с проекти в Националната кампания „Чиста околна среда 2024“ и конкурса  „Обичам природата и аз участвам“. Трета ПМГ „Академик Методий Попов“ ще получи помощ за осъществяване на „Зелен оазис в училищния двор“, а ОУ  „Захари Стоянов“ за предложението си „Обичам природата и аз участвам“.

Проектът Зелена класна стая (Green Space Classroom) на Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ също е класиран в кампанията и ще получи финансова подкрепа. За предложенията си в сферата на околната среда до 7 500 лева ще получат и варненските детски градини №18 „Чайка“ и  №43 „Пинокио“.

Конкурсът се провежда ежегодно в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“, като организатор е Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие (Обединени детски комплекси). 

Идеята на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда и повишаване на екологичната култура. Подкрепата и реализацията на подобни проектни предложения има за цел да бъдат реновирани или създадени паркови пространства, да се засили залесяването и затревяването в общините, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.

В кампанията тази година са одобрени и класирани 18 проекта от цялата Варненска област на обща стойност 187 500 лв.

Коментари

Новини Варна