IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:54 | 11 юни 2024
Обновен: 14:45 | 26 юли 2024

Наплив от дами да стават авджийки във Варна

462 са кандидатите за ловци на територията на Североизтока през тази година

По материала работи: Слав Велев
Наплив от дами да стават авджийки във Варна

Снимката е илюстративна

Сериозен наплив дами от Варна да стават авджийки, отчитат от Североизточното държавно предприятие. 462 са кандидатите за ловци на територията на Североизтока през тази година, като 29 от тях са жени. Най-много дами, желаещи да станат ловджийки, са подали документи във Варна – 13, а в Тервел и Паламара през този сезон не се е появила нито една нова последователка на богинята Дияна.

Изпитите за областите Варна и Добрич започнаха на 3 юни и ще продължат до 28 юни. От Варна заявления са подали 131 човека, от Добрич 89 и от Тервел са 23.

От днес стартира препитването за областите Шумен и Търговище, като стрелбите ще приключат на 17 юли. Кандидатите за ловци от Шумен са 40, от Велики Преслав – 35, от Нови пазар са 46, а от сдружението в Паламара са 11. В Търговище желаещите да притежават ловно оръжие са 39, в Попово са 23, а в Омуртаг са 25.

Изпитите за ловци се делят на теоретична и практическа част. Всеки кандидат попълва тест на таблет и развива две теми в рамките на 90 минути, след което доразвива писмената част от изложението си пред комисията. Издържалите успешно препитването показват и стрелковите си умения и едва след това всеки един от тях може да се похвали, че вече е пълноправен ловец.


 

Коментари

IVAN1 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна