IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:20 | 21 юли 2015
Обновен: 12:12 | 22 април 2024

Младеж, шетал из варненските магазини, остава в ареста

21-годишният М. Г. многократно е осъждан за престъпления срещу собствеността

По материала работи: Слав Велев
Младеж, шетал из варненските магазини, остава в ареста

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” взе Районният съд   по отношение на 21-годишен младеж, привлечен като обвиняем за кражба при опасен рецидив.

 
Деянието е извършено на 12 юли т.год. в магазин за хранителни стоки, разположен на партерен етаж под жилищен блок в кв.“Младост“ във Варна. Докато продавач-консултантът е бил в складово помещение към магазина, от касово чекмедже на щанда е била отнета парична сума от 460 лева от оборотните средства на търговския обект.

 

Престъплението, за което 21-годишният М. Г. е привлечен като обвиняем е тежко умишлено. Той е многократно осъждан за престъпления срещу собствеността и са му налагани ефективни наказания лишаване от свобода. От събраните доказателства по делото съдът прецени, че e налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие е реална.

 

Ако обжалва днешното определение на ВРС по мярката за неотклонение, М. Г. следва да се яви пред ВОС на 29 юли т.г.от 13 часа. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна