IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
13:58 | 29 август 2015
Обновен: 23:29 | 21 март 2024

Зачестиха усложненията от грип във Варна

16 са регистрираните тежки случаи, съобщиха РЗИ - Варна

По материала работи: manager
Зачестиха усложненията от грип във Варна

Само за седмица болните от остри респираторни заболявания и грип във Варна са се увеличили с четири пъти. Това сочи справката на Регионалната здравна инспекция за периода от 21 до 27 август. За разлика от по-предната седмица, когато са отчетени осем засегнати от вирусни инфекции, сега са отчетени 34 случая. С усложнения от ГРИП са регистрирани 16 болни.

Според епидемиолозите във Варна, острата заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници. Регистрирани са 88 случая на чревни инфекции срещу 89 от предходната седмица. През настоящото седемдневие чревните инфекции са представени от 1 салмонелоза, 69 ентероколита, 11 ротавирусни ентерита, 4 случая колиентерити, 1 – на дизентерия и 2 вирусни хепатита.

Незначително е завишен броят на болните от въздушно-капкови инфекции - 20 лица срещу 16 за предходната седмица. Случаите на варицела са 15, на скарлатина – 3, на рубеола и паротит – по един.

През седмицата има регистрирани 2 случая на заболeли от Лаймска болест и 2 на лица, ухапани от кърлеж. В РЗИ Варна не са постъпили проби за видово определяне на кърлеж.

Коментари

Новини Варна