IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
14:46 | 9 септември 2015
Обновен: 23:41 | 12 април 2024

Изследователски кораб, два лайнера и фестивал на Пристанище Варна

Над 700 чуждестранни круизни туристи ще посетят Варна

По материала работи: Деян Михайлов
Изследователски кораб, два лайнера и фестивал на Пристанище Варна

Научно-изследователски кораб и два лайнера ще посетят „Пристанище Варна" ЕАД. В пристанището ще бъде закрит и международният фестивал WUWEC, който тече в Добрич и обединява изкуството и екстремните спортове.

На Морска гара - Варна се очаква да застане гръцкият научно-изследователски кораб AEGAEO, който участва в експедиция в Черно море. Съдът ще остане във варненското пристанище няколко дни.
Над 700 чуждестранни круизни туристи ще посетят Варна с два лайнера. В събота се очаква кораб STAR PRIDE, а в понеделник на пасажерския терминал ще застане SEABOURN ODYSSEY. Двата кораба вече посетиха „Пристанище Варна" ЕАД в началото на круизния сезон. STAR PRIDE пристига в морската столица от Констанца, а след това ще продължи рейса си към Несебър. SEABOURN ODYSSEY плава от Несебър, ще посети Варна и ще се насочи към Констанца.
„Пристанище Варна" ЕАД ще обедини изкуството и екстремните спортове на първия по рода си WUWEC фестивал, който ще се проведе на 13-и септември в района на Морска гара - Варна и обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места. Предвиждат се много демонстрации на специални рампи, както и изрисуване на част от вълноломната стена. В близост до морето, музикални творци ще зарадват публиката със свежа музика, базирана на съчетанието от съвременен бийт и инструменти като гайда, кавал и виолончело. Фестивалът ще има силно международно присъствие. Очакват се гости от Русия, Испания, Германия и Италия. Във Варна участниците ще обменят опит в сфери като скейт, кънки, BMX, мурализъм и други.

Коментари

Новини Варна