IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:33 | 17 октомври 2015
Обновен: 21:07 | 25 април 2024

Приключи първият етап от участието на фрегатата „Дръзки”

Фрегатата участва в операцията на НАТО

По материала работи: Юлиян Атанасов
Приключи първият етап от участието на фрегатата „Дръзки”

Екипажът на фрегата „Дръзки” изпълни поставените задачи по наблюдение на морските превози в заповяданата зона за отговорност в Средиземно море по време на първия патрул (12.10 – 16.10.2015г - съобщиха от ВМС.  Днес - 17 октомври, корабът ще застане в Каляри, Италия, където ще се включи във втория етап на учението на НАТО за демонстриране на способности – “Trident Juncture’15”. По време на учението корабът ще изпълнява задачи съвместно с корабите от Втората постоянна група на НАТО в Средиземно море SNMG 2.Съгласно плана на учението, на 19 и 20 октомври, на борда на флагманския кораб на групата – фрегата „Хамбург” от ВМС на Германия, са планирани да се проведат работни срещи с командирите и помощник-командирите на кораби, оперативните офицери и с офицерите по направления, за съгласуване на епизодите на море.

 

Тези епизоди от “Trident Juncture’15” ще бъдат отработени в периода от 21 октомври до 6 ноември. Районът на учението обхваща Средиземно море, пролив Гибралтар и източната част на Атлантическия океан. Пред екипажа на фрегата „Дръзки” предстои отговорната задача да покаже своите способности и умения и да затвърди извоювания авторитет на България и Военноморските ни сили пред съюзниците от НАТО.

Коментари

Новини Варна