IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:28 | 15 декември 2015
Обновен: 03:10 | 16 април 2024

Условна присъда за частен съдебен изпълнител постанови ВОС

Любомир Мавров е осъден за четири отделни деяния

По материала работи: Деян Михайлов
Условна присъда за частен съдебен изпълнител постанови ВОС

Варненският окръжен съд призна Любомир Мавров за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице - частен съдебен изпълнител, при водене на изпълнително дело, с цел да набави за друго лице имотна облага, в условията на продължавано престъпление, не e изпълнил служебните си задължения и e превишил правата си. Той е осъден за четири отделни деяния, извършени в град Варна, в периода от 12.09.2007 г. до 31.01.2008 г. 


Съдът определи общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца. Наказателното производство се проведе при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият призна изцяло фактите в обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства в съдебната фаза. По тази причина, наказанието бе намалено с 1/3 – на 2 години и 4 месеца, като  изтърпяването му бе отложено с изпитателен срок от  4 години и 4 месеца. ВОС групира наказанието по настоящата присъда с наказанието, наложено на Мавров с присъда на Окръжния съд от 2008 г. 


Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд гр. Варна в 15-дневен срок от днес.

 

Коментари

Новини Варна