IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
20:06 | 15 декември 2015
Обновен: 09:42 | 10 април 2024

Съдят ветеринар убил баща си навръх рождения си ден

Обвиняемият ритал, удрял с юмруци и налагал със стол баща си

По материала работи: Слав Велев
Съдят ветеринар убил баща си навръх рождения си ден

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 47-годишния ветеринарен лекар Ивайло Пенчев, който уби баща си по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 6, пр. 3 и 4, във връзка с член 115 от Наказателния кодекс. 

На 10 април 2015 г. обвиняемият се почерпил за рождения си ден в заведение в Шумен. На тръгване купил бутилка уиски, за да продължи да пие в дома на баща си, където живеел и той. 47-годишният мъж бил във влошени отношения с възрастния мъж. Заради трудните отношения в даден момент бащата дори се изнасял да живее на хотел, а обвиняемият търсел начин чрез полицията да го изгони от жилището. 
Около 22,30 часа същия ден след възникнал конфликт Ивайло Пенчев започнал да удря възрастния мъж с ритници, юмруци и дори го бил със стол. По време на побоя обвиняемият натиснал с крак в областта на гърдите баща си и го душил. След като родният му баща издъхнал, Ивайло Пенчев подал сигнал на спешния телефон и съобщил, че след скандал между двамата баща му е починал. 

Съдебномедицинската експертиза по делото установила, че възрастният мъж е починал от множество наранявания, включително черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма.  Само по главата съдебните медици са установили над 10 удара, нанесени със значителна сила и с твърди предмети.

В хода на досъдебното производство Пенчев всеки път променял позицията си по убийството на баща си. Според прокуратурата то е извършено с пряк умисъл. Обвиняемият Ивайло Пенчев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” и се намира в момента в областната служба „Изпълнение на наказанията” – сектор „Арести” в Шумен. Предстои насрочване на делото за разглеждане в Шуменския окръжен съд. 

Коментари

Новини Варна