IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:20 | 1 февруари 2016
Обновен: 21:18 | 18 април 2024

Близо 400 елхички са събрали в зоопарка от доброволци

Камерунско козле е най-новият обитател на варненската зоологическа градина

По материала работи: Слав Велев
В НЯКОИ КЛЕТКИ ЕЛХИЧКИТЕ разнообразяват менюто на обитателите, а в други служат за украса и развлечение на животните. Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Близо 400 елхички са дарили тази година доброволци на варненския зоопарк. Бройката е сходна на миналогодишната. Както директорката на зоологическата градина Иванка Стоянова подчерта тази кампания вече се е превърнала в традиция за жителите в морския град. „Отзоваха се много хора. Някои грижливо бяха направили елхите на клончета, бяха ги пакетирали в кашони или торбички. Един човек донесе цял бус с клончета – имал на вилата голям бор, който подрязвал . Много фирми, които се занимават с търговия с елхички също ни дариха това, което им е останало непродадено по празниците“ – разказа за „Черно море“ Иванка Стоянова. 

 


Иглолисните дръвчета са разпределени в целия зоопарк. Тревопасните животни си хапват от тях, а в другите клетки те служат предимно за игра или за украса. Служителите на зоопарка периодично подменят дръвчетата, които вече за изядени или са изпочупени. 


Посетителите на варненската зоологическа градина вече могат да се запознаят с най-новия й обитател – камерунско козле, родено на 13 януари. „Козлето е в общата клетка и постоянно е по петите на майка си“, каза още Иванка Стоянова.


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна