IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
08:00 | 12 февруари 2016
Обновен: 12:08 | 13 април 2024

Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве"

Мярка 1 "Подобряване на системата за психично здраве на българските граждани" Проект "Нови възможности за качествени и модерни услуги за хората с психични разстройствав МБАЛ "Света Марина" ЕАД, Варна

По материала работи: Деян Михайлов
Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве"

МБАЛ "СВЕТА МАРИНА" ЕАД - ВАРНА, ПРОВЕДЕ ОБУЧЕНИЕ НА ПЕРСОНАЛА ПО ПРОГРАМА BG07 "ИНИЦИАТИВИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ЗДРАВЕ"


През месец септември 2015 г. МБАЛ "Света Марина" спечели проект "Нови възможности за качествени и модерни услуги за хора с психични разстройства в МБАЛ "Света Марина" ЕАД, Варна" по Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве", Мярка 1 - "Подобряване на системата за психично здраве  на  българските граждани".


Във връзка с изпълнението на дейностите, лечебното заведение проведе първото от четири обучения на болничния персонал. 
Проблемът с предоставянето на подобрени и обновени психично-здравни услуги за възрастни е изключително актуален. Той засяга не само пациентите, но и техните семейства, обременени от постоянната грижа за болните с психичен проблем. Застаряването на обществото, влошаването на здравните показатели и все по-масовото разпространение на социално-значимите заболявания и психиатричните увреждания са главен акцент на Националната здравна политика - както в страната, така и в европейски мащаб. 


Общата цел на проекта е осигуряване на по-качествени и модерни услуги за пациентите с психични заболявания в МБАЛ "Света Марина" ЕАД - Варна, чрез създаване на по-добри условия за лечение и повишаване квалификацията на медицинския персонал, работещ с хората с психични разстройства. Чрез обучението ще се постигне повишаване на професионалната квалификация и нов тип отношение и грижа за пациентите. Повишаването на компетентностите на болничния персонал ще допринесе и за подобряването на конкурентоспособността на лечебното заведение.


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма BG07 "Инициативи за обществено зраве", реализирана от Министерството на здравеопазването и от Финансовия механизъм на ЕИП и НФМ 2009-2014 г.

 

Коментари

Новини Варна