IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:54 | 23 февруари 2016
Обновен: 15:20 | 2 май 2024

ЦДГ „Карамфилче“ казва „не“ на агресията в деня на розовата фланелка

Инициативата е посветена на борбата с тормоза в училище

По материала работи: Слав Велев
ЦДГ „Карамфилче“ казва „не“ на агресията в деня на розовата фланелка

Варненската ЦДГ „Карамфилче“ ще се включи в отбелязването на световния ден на борбата с тормоза в училище утре. В детската градина са решили символично да кажат „не“ на агресията, тъй като възпитанието започва още от забавачката. „Много ни хареса идеята на световния ден на розовата фланелка и решихме да запознаем децата с нея. За най-малките всичко ще е под формата на игра, но и това е начин да се учат някои от най-важните уроци в живота. Ние всеки ден говорим на децата, че трябва да са приятели помежду си, да си подават ръка при нужда, да се отнасят с уважение към всички, но на този ден вниманието ще е по-особено.  Всички учители приеха идеята много ентусиазирано. На входа на детската градина вече са поставени материали с апелите на кампанията. Всяка група ще изготви свое пано, на което децата ще поставят отпечатък от ръчичката си или ще залепят изрязани сърца. Подготвили сме розови стикери за всички деца и за целия персонал с надпис „Бъди приятел“. Планирали сме и родителски срещи в двете подготвителни групи, за да напомним на майките и татковците на бъдещите първолаци да бъдат приятели на децата си, да говорят с тях, да ги запознаят предварително с формите на агресия и тормоз в училище, за да могат те да ги разпознават и да сигнализират навреме“ – разказа за „Черно море“ Диана Величкова – помощник директор в ЦДГ „Карамфилче“.


Световният ден на борбата с тормоза в училище се отбелязва от 2008 г. в последната сряда на февруари. Познат е още като Денят на розовата фланелка. Идеята възниква година преди това в Канада като протест срещу инцидент, организиран от двама ученици в подкрепа на тормозения техен приятел. За първи път България се включва в инициативата през 2012 г. 


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна