IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:07 | 27 февруари 2016
Обновен: 15:32 | 20 април 2024

100 мартеници си оспорваха наградите в Х юбилеен конкурс

В надпреварата се включиха деца и преподаватели от варненски детски градини и училища

По материала работи: Слав Велев
100 мартеници си оспорваха наградите в Х юбилеен конкурс

Сто красиви мартеници, изработени от момичета и момчета и преподавателите им от училища и детски градини, си оспорваха наградите в 10-ия юбилеен конкурс за най-атрактивно украшение от бели и червени конци.  

 

В надпреварата за майсторене на обредна украса се включиха дечица и техните преподаватели от детските градини „Слънчева дъга“, „Ян Бибиян“, „Маргаритка“, „Валентина Терешкова“, „Гълъбче“  и училищата „Климент Охридски“, „Г. С. Раковски“, „А. С. Пушкин“, „Любен Каравелов“, „Антон Страшимиров“ и „Панайот Волов“.
 

Сред най-атрактивните мартенички бяха огромни пискюли, аранжирани с морски елементи – котви; щъркели, кацнали в ефектно изваяни гнезда; октоподи; Пижо и Пенда, изработени от кратунки и усукани бели и червени конци; подкови – символ на щастие и още куп предвестници на пролетта. 
 

Докато тръпнеха в очакване да узнаят имената на победителите, децата и преподавателите им се включиха в интересни игри, посветени на празника за Баба Марта. 
 

Победител в конкурса стана Соня Абаджиева. Александър Цветков и Никола Ралчев бяха наградени с призове за второ място, а Далила Кирова и Естел Даскалова се класираха трети. Още много индивидуални и колективни награди – палитри с водни бои, книжки, чаши и шоколадови изкушения, връчи журито на участниците в конкурса, посветен на прекрасната българска традиция.
 

По желание на участниците в надпреварата, артистичните мартеници ще бъдат експонирани и разпродадени на благотворителен базар, а събраните средства ще бъдат дарени на дечица с увреждания.
 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна