IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:48 | 27 февруари 2016
Обновен: 15:50 | 15 април 2024

Деца с инсулинови помпи във Варна получиха и сензорни устройства

Малките пациенти, които се нуждаят от подобна терапия в страната са около 130

По материала работи: Слав Велев
Деца с инсулинови помпи във Варна получиха и сензорни устройства

В УМБАЛ „Св. Марина“ получиха дарение от 3 сензорни устройства за деца с диабет, които преди броени месеци получиха своите инсулинови помпи.  Сензорните устройства към помпите ще осигурят на малките пациенти безопасно лечение, а на родителите спокойствие за състоянието на децата им. 
 

Децата, нуждаещи се от помпена терапия в България не са толкова много. Те са около 130, но за тях това е единствената ефективна терапия, която да предотврати усложнения и здравни проблеми на следващ етап от живота им. 
 

За сериозността на проблема, финансовите затруднения и необходимостта от повече средства и внимание се говори постоянно. Специалистите във Варненската университетска болница „Св. Марина“ правят всичко по силите и възможностите си да поддържат европейско ниво на лечение на пациентите със завишена кръвна захар, особено на тези в детска възраст. Малцина извън персонала на болничното заведение са тези обаче, които реално осъзнават сериозността на заболяването и помагат с активни действия и конкретни стъпки. 


Черно море

Коментари

Новини Варна