IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:54 | 29 февруари 2016
Обновен: 08:33 | 30 март 2024

Великобритания е най-предпочитаната дестинация за образование от варненски студенти

Световно изложение на университети ще събере кандидат-студенти в галерия „Графит“

По материала работи: Слав Велев
Великобритания е най-предпочитаната дестинация за образование от варненски студенти

Консултантска компания за прием на студенти в чуждестранни университети представя  световно изложение на висши учебни заведения  в галерия „Графит“-Варна днес.

Кандидат-студенти имат възможност да се запознаят с условията за прием на над 20 университета  и образователните системи в съответните страни по време на форума. Напълно безплатно могат да бъдат консултирани днес, а и  по време на цялата  кандидатстудентска кампанията от представители на организацията. В консултантски центрове ще бъдат давани насоки на бъдещите студенти как да подготвят необходимата документация, да изготвят мотивационно писмо и да спазват сроковете за кандидатстване .Образователните консултанти ще предоставят навременна информация за новостите по изискванията на учебните заведения и оптималните планове за финансиране на обучението, казаха за медийна група „Черно море“ организаторите.

Разработен е нов професионално специализиран тест за прецизно кариерно ориентиране. Издържалите теста ще видят силните си страни  в различните сфери, а след анализ на резултатите ще им бъде предоставенa справка с подходящи учебни заведения предлагащи търсените специалности, казаха още от компанията.

 

Великобритания отново се изстреля на върха на класацията, като най-предпочитана страна за продължение на висшето образование, от страна на българските студенти. Тази година е отчетен ръст от 9% на желаещите да получат обучението си в едни от най-престижните университети на Острова. 

На втора и трето място по предпочитание са университети в Дания и Холандия. Това каза за Черно море Момчил Кръстев, представител на консултантската компания.

След тригодишна тенденция на отдръпване на български зрелостници от образователния пазар  в Кралството заради увеличение на таксите в почти троен размер се забелязва повишение на притока на желаeщите. Това стана възможно след приетата  нова политика за финансиране и добри условия за студентско кредитиране и стажове във Великобритания, разкриха още от консултантската организация.

Един от най-големите автомобилни концерни ще инвестира 500 млн. паунда за изграждане на завод за автомобилостроене в Ковънтри и ще осигури нови 1000 работни места и стажантски програми. Целеви средства за стипендии ще подпомогнат бъдещите инженери и автомобилни дизайнери.

Държавна помощ пък е гарантирана на работещите студенти в Дания, които ще получават безвъзмездно сума в размер на 700 евро всеки месец, ако са сключили договор с местен работодател, разкриха организаторите.

В рамките на форума ще има и информационен център за магистърски програми. Студенти придобили бакалавърската си степен в България вече имат възможност да получат държавно финасиране за магистратура на Острова в размер до 10 000 паунда. Кредитите ще се отпускат при преференциалнa лихва , гратисен период и изгоди условия за погасяване, съобщават организаторите.

Елисавета Илиева

Снимки: Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна