IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:47 | 8 март 2016
Обновен: 04:23 | 29 април 2024

19-годишен крадец за 8 месеца в затвора

Тийнейджърът със сила отнел 315 лева и мобилен телефон от жена

По материала работи: Деян Михайлов
19-годишен крадец  за 8 месеца в затвора

19-годишният И. Максимов се призна за виновен в това, че на 11 май миналата година в квартал „Владиславово“, като употребил сила, отнел дамско портмоне с пари и мобилен телефон от преминаваща жена. Грабежът е извършен през деня, в тревните площи край жилищни блокове в квартала. Младежът забелязал, че жената се движи в посока към близкия магазин, като държи в ръката си портмоне. Той я приближил, изтръгнал със сила портфейла и побягнал. Общата стойност на отнетото чуждо имущество е 315 лева. Непосредствено след грабежа младежът, който водел скитнически начин на живот, продал чуждия телефон „LG“ срещу 3 лева на свой познат. Подсъдимият задържал в себе си парите и намерените в портмонето банкова и клиентски карти на пострадалата, които вече по-късно, в хода на разследването, предал доброволно.

 19-год. младеж има предходна съдимост, за извършени от него като непълнолетен грабеж и кражба. След постигнато в съдебна зала споразумение, на 19-год. И. Максимов беше наложено наказание от 8 месеца затвор при първоначален строг режим. Споразумението е окончателно.

 

 

Коментари

Новини Варна