IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
09:53 | 10 март 2016
Обновен: 23:59 | 30 април 2024

Отново гледат делото „Килърите“

Апелативният съд разглежда казуса за втори път, след като Върховният касационен съд отмени присъдата

По материала работи: Деян Михайлов
Отново гледат делото „Килърите“

Заседанията по делото срещу престъпната група на „Килърите”  отново се възобновиха. Апелативният съд в морския град разглежда казуса за втори път, след като Върховният касационен съд отмени присъдата, произнесена през 2014 година в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. За тези убийства на доживотен затвор бяха осъдени Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев.

Върховните съдии отмениха 15-годишната присъда на Янко Попов и 7-годишната присъда на Райко Стойнев за убийството на Румен Рачев. Двамата подсъдими имат влязла в сила оправдателна присъда за убийството на Борислав Георгиев.
ВКС потвърди наказанието на Петър Атмаджов – 4 години затвор за побой над либийски гражданин, а тази присъда вече е изтърпяна, припомнят от пресслужбата на Апелативния съд.


При повторното разглеждане на делото отново бяха допуснати до разпит и 8 свидетели, които вече дадоха показания в предходни заседания. Сред тях е и бившият служител на ГД БОП Валентин Цоновски.
За днешното и утрешното заседания са призовани за разпит като свидетели Петър Атмаджов, който е на свобода след изтърпяване на наказанието си по това дело, и Георги Петков-Дачи, който лежи в Плевенския затвор заради опит за убийство.

 

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна