IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
11:00 | 16 март 2016
Обновен: 15:56 | 26 април 2024

Търсят се 1 100 лв. за двойка черни лебеди за Зоопарка

Особена красота на черния лебед му придават ослепително белите махови пера

По материала работи: Деян Михайлов
Търсят се 1 100 лв. за двойка черни лебеди за Зоопарка

Варненският зоопарк набира средства за купуването на двойка черни лебеди. За място на произхода им се смята остров Тасмания, Австралия. Обявени са като рядък и защитен вид. Мъжкият е по-едър, но и двата пола са много красиви - с черно оперение, което подчертава свойствените за лебедите изящество и грациозност. Особена красота на черния лебед му придават ослепително белите махови пера. В предния край на човката също има бяла ивица. 


Двойка черни лебеди са били отглеждани във варненския зоопарк до 2012 г. През март същата година те са били откраднати и до този момент не са възстановени като вид в зооколекцията, съобщи Иванка Стоянова, директор на зоопарка. Вече е намерена подходяща двойка черни лебеди и за нея са необходими 1 100 лв. Те биха допринесли за видовото разнообразие в сектора на птиците и ще са много интересни за посетителите, обясни Стоянова.


Всеки, който желае да помогне на зоопарк Варна да събере средства за закупуване на двойка черни лебеди, може да го направи, чрез банков превод с произволна сума към ЦКБ:
ОП „Зоопарк-СЦ“ IBAN BG 64 CECB 9790 3124 1534 00 BIC CECBBGSF
При събиране на необходимата сума и закупуване на птиците те ще могат да бъдат осиновени. Това става чрез предоставяне на средства за месечната издръжка в размер на 50 лв. за всяка от тях. Осиновителите могат да станат кръстници и да изберат име на своя любимец, а при желание да поставят табела със своето име до неговото местообитание. Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице, а в знак на благодарност за грижите от зоопарка издават специална грамота, съобщиха от община Варна

 

Коментари

Новини Варна