IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:16 | 12 април 2016
Обновен: 23:35 | 30 април 2024

Холдинг Варна подкрепя студенти в специалност „Туризъм“

Първите двама стипендианти са вече излъчени

По материала работи: Деян Михайлов
Холдинг Варна подкрепя студенти в специалност „Туризъм“

Холдинг Варна АД и Фондация „Св. Св. Константин и Елена” излъчиха стипендиантите по програма „Туризъм”,  които ще бъдат  финансово подпомогнати през летния семестър на тази учебна година.  Мария Петрова Димчева – студентка в  Икономически университет-Варна, на 19 години и Вероника Йорданова Йорданова от СУ "Св. Климент Охридски", на 21 години, ще получат подкрепа  от по 1500 лв., които ще им се изплатят на 5 равни месечни вноски. 

Стипендиантската програма на Холдинг Варна и Фондация „Св. Константин и Елена” в специалност „Туризъм” предизвика изключително голям интерес сред студентите, въпреки амбициозното основно изискване за досегашен среден успех от поне 5.50.  Това наложи и удължаване на срока за прием на документи. За стипендиите документи подадоха рекорден брой кандидати – 70 студенти от 16 български университета и колежи. Запърви път в кампанията се включиха и студенти от Висшето училище по мениджмънт във Варна и Колежа по туризъм  в Благоевград. 

Кандидатурите бяха разгледани от 7-членно жури, в чийто състав са представители на академичните общности на различни висши училища в страната.  

През тази учебна година Холдинг Варна учреди 4 стипендии за студенти в специалност „Туризъм” на обща стойност 6 000 лв. – по две за летния и зимния семестър. Стипендиите се осигуряват чрез Фондация „Св. Св. Константин и Елена”, която реализира от 2014 година стипендиантски програми в различни области - „Туризъм”, „Здраве чрез СПА”, „Социално дело и социален мениджмънт”,  „Изкуства”.

След приключване на първия етап Холдинг Варна и Фондацията ще имат готовност да обявят и кампанията за набиране на кандидат-стипендианти за зимния семестър на учебната 2015/2016 г.

Коментари

Новини Варна