IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:37 | 12 април 2016
Обновен: 03:57 | 11 май 2024

Междузвездно пътешествие направи космическият кораб на ЦДГ 8 „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

Децата отбелязаха Международния ден на авиацията и космонавтиката

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Своеобразно междузвездно пътешествие направиха децата от ЦДГ 8 „Христо Ботев“ по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката. Малчуганите от подготвителна група се качиха на „космически кораб“, а техни връстници ги подпомагаха от „команден пулт“.

 

 

По пътя си децата „посетиха“ всички планети от Слънчевата система и разказаха какво знаят за тях.

 

 

 

На Марс срещнаха дори зелени човечета, които ги поздравиха с танца на извънземните.

 

 

 

 

„Космическият кораб“ благополучно достигна крайната точка на своето пътуване – луната, където малките космонавти развяха българския флаг.

 

 

Междузвездното приключение приключи с връщане на Земята, а децата бяха убедени в заключението, че нашата планета е най-красива, просто трябва да я пазим.

 

 

На родна земя малчуганите бяха посрещнати с хляб и сол и традиционен народен танц. 

 

 

 

 


Сценарият на представлението по случай Международния ден на авиацията и космонавтиката подготвила директорката на ЦДГ 8 „Христо Ботев“ Веска Янакиева, съвместно с учителя по музика. В главните роли влязоха децата от IV В група. „Децата ни са много умни, не мисля, че им отне много време да разучат спектакъла, заедно с двете си учителки. Задачата им хареса, беше им забавно да влязат в ролята на космонавти и извънземни, на звезди и планети. В нашата градина отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката вече за 13-а година. От тогава при нас функционира детският космически център, който направихме съвместно с обсерваторията „Николай Коперник“. Там са изрисувани от нас всички зодиакални съзвездия. В този космически център децата под формата на игра учат за планетите, за космическите съзвездия  и всичко това им дава добра база, която ги подготвя за училище със знания и умения“ – каза за медийна група „Черно море“ Веска Янакиева . 

 

 

Директорката прие рапорта на децата след успешното „приземяване“ на космическия кораб. Негов командир беше Георги Вълчанов на 6 години и половина. 

 

 

„Трудно е да се управлява космически кораб, но аз много искам да стана космонавт. Мечтая да отида на Юпитер – най-голямата планета в Слънчевата система“ – каза малкият космонавт пред медийна група „Черно море“.  Шестгодишният Йордан беше на „командния пулт“. Той определи задачата си като „много отговорна“. Йордан сподели, че също мечтае да стане космонавт и да отиде в космоса два пъти.  От всички планети си е харесал Плутон – „най-малката планета в слънчевата система“.  Седемгодишната Магдалена в постановката изпълни ролята на звезда. „Аз искам да отида на планетата Марс. Наричат я червената планета, защото е покрита с червени камъни и пясък“, показа знанията си малката чаровница. Едно от забавните зелени човечета, които развеселиха всички с танца на извънземните беше Георги. Той ни разкри мечтата си да срещне наистина извънземно. „Е, да страшни са, може и да се изплаша, но няма да е много. Ако съм облечен с моя костюм на извънземно може и аз да ги изплаша, но ако те имат много ръце и крака може и да не се стреснат от мен“ – каза шестгодишният актьор.


По традиция за Международния ден на авиацията и космонавтиката всички деца в градината, заедно с техните родители изработват макети на космически кораби, на планети и звезди, които след това се излагат в космическия център.

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

beejulib ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription nmg.hzlh.chernomore.bg.lfj.sc http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
ukisexile ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxil Causes Gallstones cpo.tsuq.chernomore.bg.sne.wj http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна