IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:45 | 18 април 2016
Обновен: 12:45 | 3 май 2024

Панорама на варненското образование ориентира ученици и родители

Традиционната инициатива е утре от 10 до 19 часа в хотел "Черно море"

По материала работи: Слав Велев
Панорама на варненското образование ориентира ученици и родители

Панорама на варненското средно образование за поредна година ще ориентира учениците от 7-ми и 8-ми клас и техните родители за най-добрия избор за продължаване на обучението. Един от акцентите във форума са нововъведенията в областта на дуалната система на обучение и възможностите  за изучаване на специалности ”2 в 1” на търсени от бизнеса професии, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. По време на Панорама на варненското образование учениците и техните родители ще получат консултации „лице в лице“ от консултантите на общинския психологичен център и центъра за кариерно ориентиране и ще имат възможност да направят профил на своите образователни интереси, нагласи и способности.


В проявата ще се включат Първа езикова гимназия,  IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", III ПМГ "Акад. Методий Попов», ПГСАГ Васил Левски”, ПГТ "Проф.д-р Асен Златаров", ПТГ, ПГГСД "Н.Хайтов", ПГХиХВТ  „Д.Менделеев“, ПГИ „Д-р Ив.Богоров“, ВТГ „Г.С.Раковски“, ПГЕ, СОУПЧЕ „А.С.Пушкин“, СОУ "П. Кр. Яворов", II СОУ "Неофит Бозвели", VII СОУ "Найден Геров", СОУ „Г.Милев“, както и професионалните гимназии по ветеринарна медицина от Добрич и Стара Загора.


Традиционната инициатива е утре от 10 до 19 часа в хотел "Черно море". Организатори са Община Варна и Регионалният инспекторат по образование. Събитието преминава под знака на „Европейска младежка столица – 2017“.


Черно море

Коментари

Новини Варна