IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:49 | 21 април 2016
Обновен: 20:04 | 15 май 2024

Варненски ученици стават пещерняци

Проявата в ОУ „Христо Ботев“ стартира от утре, а кулминацията ще е през октомври

По материала работи: Слав Велев
В ОУ "Христо Ботев" екоинициативите са традиция.

В национален проект „Пещерите и хората“ се включва варненското училище „Христо Ботев“. Стартът на проявата е утре по повод Деня на земята. Като едно от школата във Варна, носител на престижния международен приз „Зелен флаг – Екоучилище“, ОУ „Христо Ботев“ за 17-ти път организира своеобразен екопразник. Мотото тази година е „Да надникнем в дълбините на непознатото“. Пред децата от третите и петите класове ще бъде демонстрирана презентация, която включва материали от сферата на пещерната археология. Учениците ще се запознаят с постиженията на българските спелеолози в страната и чужбина. Ще се проведе демонстрация на пещерни техники, ще има и дискусия. Най-чаканият гост на проявата е д-р Петър Берон, който ще сподели свои преживявания в пещерите на България.


Националният проект „Пещерите и хората“ се реализира с подкрепата на Българската федерация по спелеология. Освен ОУ „Христо Ботев“ в проявата ще се включат още четири училища от страната. Кулминацията ще е през октомври, когато те ще участват в състезание „Млад пещерняк“. 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна