IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:16 | 27 юли 2016
Обновен: 21:16 | 30 април 2024

Търсят младежи за безплатно обучение и осигурена работа

По материала работи: Борис Проданов
Търсят младежи за безплатно обучение и осигурена работа

До 15-ти октомври е удължен срокът за подаване на документи на младежи до 29-годишна възраст по проект „Активни за устойчиво развитие на Община Варна“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС и инициативата за младежка заетост. Община Варна е партньор по проекта.
 
Дейностите са насочени към идентифициране и мотивиране за активно поведение на пазара на труда на 80 неактивни младежи, които не са в процес на обучение или заетост, не са регистрирани като безработни лица.
 
След сформиране на групи ще се проведат безплатни обучения за съответните специалности: „Работник в озеленяването“, за специалност „Озеленяване и цветарство“; „Оператор на компютър“, специалност „Текстообработване“; „Еколог“, специалност „Екология и опазване на околната среда“; „Спасител при бедствия и аварии и катастрофи“, специалност „Търсене, спасяване и извършване на аварийно възстановителни работи“. Правоимащите ще получат съответния документ за придобита специалност към тях, както и ще им бъде осигурена работа към Община Варна за период от 6 месеца и ще получават възнаграждение в размер на 420 лв.
 
Адресът за контакти е: ул. „Парижка комуна“ №2, ет. 2, ап. 2, както и в сградата на община Варна. Информационна среща за проекта ще се проведе на 3 август от 18ч. в Социалната чайна (ул.Преслав 53). Заявления на сайта на обучаващата организация на адрес: http://znamimoga.bg.

Коментари

Новини Варна