IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:55 | 15 август 2016
Обновен: 22:07 | 19 май 2024

Изграждат още 16,5 км на магистрала „Хемус“ след Белокопитово

След приключване на туристическия сезон ще се преценява кога да се поднови ремонтът на Аспарухов мост

По материала работи: Слав Велев
Снимка Ели Маринова

С изграждането на още 16,5 км ще продължи строежа на магистрала „Хемус“ след пътен възел Белокопитово. „Имаме готовност да започнем обществена поръчка за избор на изпълнител. Строежът ще е след пътен възел Белокопитово в посока Търговище и ще достигне до село Буховци“, обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


Тя изрази надежда най-късно до септември обществената поръчка да е в ход. „Паралелно с изпълнението на проекта ще се извършва и отчуждаване на земите. Така автомагистрала „Хемус“ ще може да се строи едновременно от двете страни – от Белокопитово към Търговище и от София в участъка между Ябланица и Боаза, за който в момента върви търг за избор на изпълнител. Ще бъдат изградени общо около 30 км по автомагистрала Хемус“ – допълни Лиляна Павлова.

По отношение на ремонта на Аспарухов мост, тя каза, че се очаква приключването на летния туристически сезон, за да се прецени дали строителните работи ще бъдат подновени до края на годината или ще останат за догодина.


Министър Павлова припомни също, че в най-скоро време ще започне благоустрояването на деретата в квартал „Аспарухово“.


Полина Петрова

Още по темата:

Лиляна Павлова: До пролетта трябва да имаме избран изпълнител за тол-системата
 

Коментари

Новини Варна