IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:17 | 19 септември 2016
Обновен: 13:27 | 18 април 2024

Общински съветници ще контролират разходването на средства за образование

Средно по около 24 000 лв. ще получи всяко училище по програма „Твоят час“

По материала работи: Слав Велев
Общински съветници ще контролират разходването на средства за образование

Петима общински съветници ще влязат в съветите за контрол на разходването на средствата, които училищата ще получат по програма „Твоят час“. Това решиха представителите на ПК „Наука и образование“ в отговор на искането на директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ към община Варна Лилия Христова. По един съветник ще отговаря за училищата във всеки един от районите на града – Милена Георгиева за „Аспарухово“, Ганчо Ганев за „Младост“, Бонка Банкова за „Вл. Варненчик“, Славчо Славов за „Одесос“ и Борислав Нанков за „Приморски“. В обществените съвети за надзор ще има също представители на общинската администрация. 


“Тези съвети ще изпълняват функцията на обществен наблюдател във връзка с харченето на публични средства, които влизат и продължават да влизат в сферата на образованието“, подчерта Лилия Христова.


Общо 142 млн. лв. ще бъдат осигурени за училищата в цялата страна по програма „Твоят час“, каза още директорът на ресорната общинска дирекция. „Средностатистически за всяко училище се падат около 24 000 лв. „Твоят час“ е продължение на програмата „Успех“, която приключи преди една година. Програмата е свързана с организиране на свободното време на учениците и следкласните занимания“ – поясни тя.


Общинските съветници от постоянната комисия по наука и образование утвърдиха още правилниците за устройството и дейността на общинските центрове за личностно развитие – ОДК и Логопедичен. 


Полина Петрова


Още за днешното заседание на ПК "Наука и образование", четете тук:

В пет варненски училища ще има маломерни и слети паралелки

 

 

Коментари

Новини Варна