IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:38 | 11 октомври 2016
Обновен: 20:42 | 23 април 2024

Младите отиват да учат в чужбина, защото искат да останат там

Посетители на изложението „Европейско образование“ отговориха кои са предпочитаните от тях образователни дестинации

По материала работи: Слав Велев
Младите отиват да учат в чужбина, защото искат да останат там

Младите отиват да учат в чужбина, защото искат да останат там. Това показа допитване на екип на медийна група „Черно море“ сред бъдещите кандидатстуденти, които посетиха изложението „Европейско образование“. 

 

Ето какво отговориха някои  от младежите:

Траяна


Интересувам се от образование в чужбина, понеже смятам, че има по-голяма практическа насоченост. За мен ще е много вълнуващо да се запозная с нова страна, с нова култура, да науча нов език. Засега съм се насочила към Великобритания, а сферата на образование, която ме интересува е маркетингът. Не изключвам възможността да кандидатствам и в България, но в момента проучвам възможностите за чужбина. 


Александър


Искам да уча компютърни науки в Англия или Америка, защото смятам, че там има по-добри възможности за реализация. Не знам дали ще кандидатствам в България, засега не съм мислил за това, последният ми вариант е. Предпочитам в чужбина да уча, защото смятам, че повече ще науча там и се предлагат по-добри възможности за работа, отколкото тук. Въпреки, че нивото на образование е горе-долу еднакво. 


Ануш


Само в чужбина мисля да кандидатствам. Привлича ме възможността за реализация там, след като завърша университета. Спряла съм се на Германия и Австрия, тъй като харесвам държавите.


Симона


Колебая се дали да остана тук или да отида в Австрия или Германия. Има шанс да остана в България, но смятам да е в София. Все пак ако имам възможност да избирам предпочитам чужбина, защото там ще се срещна с различна култура. Смятам да уча компютърни науки.


Полина Петрова
Иван Барбов
Снимки Пламен Гутинов


Още по темата:
За първи път изложението "Европейско образование" гостува във Варна

 

Коментари

Новини Варна