IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
18:58 | 13 октомври 2016
Обновен: 14:09 | 25 април 2024

131 000 са посетителите на зоологическата градина във Варна от началото на годината

Лъвчетата празнуват втори рожден ден на 18 октомври

По материала работи: Слав Велев
Една от интересните инициативи на варненския зоопарк през годината беше на 1 юни. Снимка Пламен Гутинов

131 варненци и гости на града са посетили варненската зоологическа градина от началото на годината. „Цифрата е горе-долу същата като в предходната година. Пролетта беше много дъждовна, което се отрази негативно на посещенията при нас, но през лятото успяхме да наваксаме, имахме доста туристи. Надявам се, че до края на годината ще има още хубави дни и още посещения. Не пренебрегвайте общуването с природата и през есенните и зимните месеци“, каза в студиото на сутрешния блок на телевизия „Черно море“ директорът на зоопарка Иванка Стоянова. 


През зимния сезон в зоологическата градина ще се продават билети за посетители от 9 до 16,30 ч., а разходката може да продължи до 17,30 ч.. Ще се работи без почивен ден. 


Две интересни прояви са подготвили от зоопарка до края на октомври. На 16-и лъвчетата стават на две години, а празникът ще е два дни по-късно – на 18-и от 10,30 часа. Ще има подаръци и нетрадиционна торта за рождениците. В края на месеца, на 31-ви, от 13 часа в зоологическата градина ще бъде отпразнуван Хелоуин. Ще има тикви за животните – за някои за храна, за други за игра. 


Полина Петрова, Иван Барбов
 

Целият разговор с директора на зоопарка в сутрешния блок на ТВ "Черно море", вижте тук:

"Щрихи от утрото" (11.10.2016) - Какво да очакваме от Варненския зоопарк през зимата?

 

Още по темата:

Бебетата лъвчета станаха на годинка

 

По 400 варненци дневно са посетили зоопарка по празниците

 

Коментари

Новини Варна