IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:09 | 28 юли 2017
Обновен: 16:23 | 30 април 2024

Двама шофьори пострадаха при катастрофи във Варна

Спипаха и пиян водач на автомобил в града

По материала работи: Слав Велев
Двама шофьори пострадаха при катастрофи във Варна

Двама шофьори са пострадали при катастрофи във Варна на 27 юли, съобщават от пресцентъра на полицията. Първият инцидент е станал около 10:20 часа, на кръстовището на ул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Акад. Методи Попов". 37-годишната водачка на лек автомобил "Смарт" с инициали С.П. от Варна, не пропуска и блъска тежкотоварен автомобил "Пежо", който се движи от дясната й страна по път с предимство. Вследствие на инцидента водачката на първия автомобил получава контузии на глава и ръка, прегледана е и освободена, без опасност за живота.
 
Втората катастрофа е възникнала около 15:20 часа, на бул. "Вл. Варненчик", в посока центъра на града. 25-годишният водач на лек автомобил "Пежо" с инициали И.И. от гр. Суворово предприема маневра за престрояване от крайна дясна в крайна лява лента за движение, отнема предимството и блъска лек автомобил "Фолксваген", който се движи в права посока. Вследствие на инцидента И.И. получава контузия на глава, настанен е за наблюдение в МБАЛ "Св. Анна", без опасност за живота. 

Отново на 27 юли, около полунощ на ул. "27-ми юли", при извършване на полицейска проверка на лек автомобил  "Пежо" с 26-годишен водач с инициали И.М., от Сливен, е установено, че той управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация от 1,28 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.М. е задържан за срок до 24 часа.
 

Коментари

Новини Варна