IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:01 | 16 август 2017
Обновен: 13:11 | 6 май 2024

Пиян шофьор ще лежи 3 месеца зад решетките

Наложена му е и глоба в размер на 250 лева

По материала работи: Пламен Янков
Пиян шофьор ще лежи 3 месеца зад решетките

В бързо производство, по силата на постигнато и одобрено от Районен съд – Варна, споразумение, 42-годишен мъж беше осъден за шофиране в нетрезво състояние по автомагистрала "Хемус".

 

Водачът е хванат на 30 юли тази година в района на километър 416 от автомагистралата в посока Варна, в близост до отклонението за Игнатиево да управлява "Фолксваген голф" с алкохолна концентрация от 1,44 промила на хиляда. Освен това, по-малко от година преди това, с влязъл в сила съдебен акт на ВРС, подсъдимият е бил осъден отново за управление на автомобил в нетрезво състояние. Той има и налагани административни наказания за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. За конкретното деяние, наказуемо по чл. 343б, ал. 2 от НК, съдът одобри споразумение, с което му наложи ефективно наказание от 3 месеца затвор при общ режим и глоба в размер на 250 лева.

 

Той беше лишен още от право да управлява моторно превозно средство за период от 1 година и 6 месеца. Съдебният акт е окончателен.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна