IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
15:47 | 16 август 2017
Обновен: 13:11 | 6 май 2024

Върнаха в ареста разследван за разпространение на наркотици

При задържането на 5 юни оказал съпротива

По материала работи: Пламен Янков
Върнаха в ареста разследван за разпространение на наркотици

Апелативният съд във Варна отмени определение на Окръжен съд – Варна, от миналата седмица и потвърди задържането под стража на Милен Петков, привлечен като обвиняем за разпространението на наркотични вещества от дома си. Преди 10 дни първата съдебна инстанция беше определила „домашен арест“ за 27-годишния варненец, който е от 2 месеца в ареста. Вчера апелативният съд уважи частния протест на Окръжна прокуратура срещу изменената мярка за процесуална принуда.

 

Пресслужбата на съда припомня, че Милен беше задържан на 5 юни тази година, непосредствено след като продал високорискови наркотични вещества на две лица, единият от които непълнолетен. При задържането оказал съпротива. При последвалите обиск и претърсване на жилището, в което живеел, органите на реда намерили и иззели 74 г марихуана, 3,12 г амфетамини, както и две електронни везни. 


Вчера състав на Варненския апелативен съд отмени определения „домашен арест“ и го определи като безсмислен и незаконосъобразен. Втората съдебна инстанция намира, че след като младият мъж е обвинен за продажба на забранени от закона вещества и то от дома, в който живее, абсолютно безпредметно и необосновано е точно там да търпи „домашен арест“. Не се споделя и аргументът на Окръжния съд, че разследването почти е приключило, като се чака само заключението на ФХЕ от НИКК – София.


Съдът намира, че събраните в хода на разследването доказателства обосновават предположението, че Петков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Деянието е тежко по смисъла на закона и се наказва строго. От данните, събрани по делото, че Милен е продавал дрога от дома си, съдът стига до извода, че има опасност ако точно там търпи мярка за неотклонение може да извърши престъпление.


Определението на Варненския апелативен съд, с което се отменя определения от първата съдебна инстанция  „домашен арест“ и се потвърждава задържането под стража спрямо Милен Петков, разследван за разпространение на наркотични вещества от дома си, не подлежи на обжалване.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна