IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
15:02 | 24 август 2017
Обновен: 05:20 | 27 април 2024

37-годишен мъж отнесе глоба за дребно хулиганство

Качил се в нетрезво състояние зад волана и ударил друг автомобил

По материала работи: Пламен Янков
37-годишен мъж отнесе глоба за дребно хулиганство

За проява на дребно хулиганство, Районен съд – Варна наложи глоба от 250 лева на 37-годишен мъж. Инцидентът възникнал след 22 часа снощи (23 август т.год.) на междублоков паркинг по улица „Студентска“ във Варна. В нетрезво състояние, 37-годишен мъж привел автомобила си в движение и при маневра ударил друг паркиран край жилищните блокове автомобил. Живущи в района, който се били събрали на пейка пред един от входовете, веднага се насочили към извършителя, като го предупредили да остане на местопроизшествието до колата и подали сигнал на тел 112.  Под влияние на употребения алкохол 37-год. мъж започнал да ругае на висок глас и да обижда присъстващите, след което влязъл в купето и се заключил. Неадекватно и непристойно се държал той и спрямо пристигналите малко по-късно на мястото полицейски служители, като ги наричал „мишки“, ръкомахал и демонстриративно правел опити да се свърже по телефона с хора на властови позиции.

 

Непристойната проява е извършена на открито пред граждани, на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна