IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:47 | 29 август 2017
Обновен: 13:37 | 27 април 2024

Нападнаха фелдшерка в Провадия

Полицията реагира бързо и предотврати по-тежък инцидент

По материала работи: Пламен Янков
Нападнаха фелдшерка в Провадия

Около 23 часа на 28 август във филиала на Центъра за спешна помощ в Провадия 30-годишен мъж на име Станимир довел свой приятел, ударен с арматурно желязо в главата при сбиване в село Житница. Според екипа, който е бил на смяна, и двамата са били във видимо нетрезво състояние, буйствали са, счупили са вратата, обиждали са лекарите, а малко след като екипът започнал да помага на пострадалия, Станимир ударил два пъти медицинската фелдшерка. За инцидента споделиха нейни колеги, които също са били на смяна в нощта на 28 август.

 

„Аз бях вътре. Чух, че пада стъкло..изкъртили са вратата и стана каквото стана. Това е…55-ият случай, няма какво да говорим. Евалла на полицаите, на 5-ата минута бяха тука, иначе щеше да стане чудо“, сподели дежурния диспечер Радко Костадинов.


„Не виждаме за първи път хора с черепно-мозъчна травма на главата. Ние си знаем, имаме си последователност в действията и го вкарахме пациента. По пътя той се държеше крайно арогантно и агресивно. Два шамара на колежката, посегна й, мен не ме удари, нецензурни изрази, за саморазправа и по-сериозни закани,“ – заяви  д-р Владимир Панайотов.

 

„Това не може да продължава вечно – този терор в мирно време..и за какво работим? Не е само за едната заплата, за едното морално удовлетворение. Ей такива пияни придружители ще сринат системата. Това се отразява и на психиката на персонала“.


Районната прокуратура в Провадия е образувала бързо досъдебно производство срещу 30-годишния Станимир. Той ще отговаря за причиняване на телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му. 


Вчера побойникът заедно с баща си бе в болницата в Провадия, за да се извини на пострадалата 61-годишна фелдшерка. 

 

ЕЛЕНА КИРОВА

Коментари

Новини Варна