IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:19 | 25 октомври 2017
Обновен: 15:28 | 30 април 2024

Осъдиха условно млада жена, изпратила хероин във варненския затвор

В пратката имало тетрадки с писма и снимки на подсъдимата

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно млада жена, изпратила хероин във варненския затвор

Предадената на съд за държане и опит да разпространи наркотични вещества Ваня Василева сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, като прие да търпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и половина с 3-годишен изпитателен срок. 21-годишната подсъдима се призна за виновна за престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

На 15 октомври 2015 г. във Варна Ваня държала 0,45 грама хероин и направила опит да го разпространи на лишения от свобода Красимир Илиев, с когото се запознала по интернет. Василева започнала да ходи на свиждания на Илиев във варненския затвор, след като двамата се сближили. През октомври 2015 г. тя решила да изпрати на лишения от свобода  хероин в затвора с пощенска пратка заедно с тетрадки с писма и свои снимки. 


За да не бъдат разкрити тя като изпращач и приятелят й като получател на пратката с хероин, Василева посочила на плика като получател съкилийник на Илиев, а себе си подписала с други имена. 


По системата за оценка на риска служителите от затвора проверили и установили наличието на наркотик в пратката. Посоченият като получател отрекъл да познава лице с посоченото от Василева измислено име. По снимките й, с които разполагал приятелят й Красимир Илиев, и чрез графологическа експертиза на надписа върху плика авторството на Ваня Василева било установено.


Споразумението е било одобрено от състав на Варненския окръжен съд и е влязло в сила. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна