IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
14:49 | 29 март 2018
Обновен: 17:11 | 1 май 2024

Пиян шофьор без книжка, хванат с бракуван трабант получи условна присъда

Водачът отказал да даде кръвна проба

По материала работи: Пламен Янков
Пиян шофьор без книжка, хванат с бракуван трабант получи условна присъда

За управление на бракуван автомобил без регистрационни табели, без валидна шофьорска книжка и след употреба на алкохол, Районният съд във Варна наложи общо наказание на 24-годишен младеж от Белослав.

 

Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 1, по чл. 343в, ал. 2 и по чл.343б от Наказателния кодекс бяха определени отделни наказания, като 24-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

 

Подсъдимият е засечен на 16 юни миналата година по подаден сигнал от живущи в кв. „Аспарухово“ на тел.112 за силен шум след полунощ от форсиране на двигател и дрифтове с висока скорост по тесни улици в квартала. Полицейски екип спрял управлявания от подсъдимия „Трабант“ край спортна площадка, като при проверката се оказало, че той не притежава шофьорска книжка и е във видимо нетрезво състояние, а поставените табели върху колата са били издадени за друго превозно средство. Тестването с дрегер отчело алкохолна концентрация от 1,36 промила в издишания въздух, като водачът отказал да даде кръвна проба.

 

24-год. младеж е с чисто съдебно минало, но многократно са му били съставяни актове за управление на различни автомобили като неправоспособен водач. Същевременно, в едногодишен срок  преди настоящото деяние, той е бил санкциониран по административен ред с влязло в сила наказателно постановление отново за управление на МПС без нужната правоспособност.              

 

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна