IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:09 | 28 септември 2018
Обновен: 18:31 | 1 май 2024

Откриха в автомобила на варненец пет пакетчета амфетамини

Още двама с наркотици спипа полицията

По материала работи: Пламен Янков
Откриха в автомобила на варненец пет пакетчета амфетамини

Пет пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество, са открити в лек автомобил "Рено" с водач 24-годишен варненец с инициали С.П., известен на полицията. Проверката е извършена на 27 септември около 01:30 часа, по време на специализирана полицейска операция на бул. "Вл. Варненчик". Направената експертна справка е установила, че се касае за производно на амфетамин с тегло 1,23 гр. По случая има образувано досъдебно производство. С.П. е задържан за срок до 24 часа. На същия е повдигнато обвинение по чл. 354А, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс.

 

Ден по-рано, в ж.к. "Младост", при специализирана полицейска операция е установено, че 18-годишен варненец с инициали Х.Х., известен на органите на реда, държи в себе си три топчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка е установила, че се касае за марихуана с тегло 1,20 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Х.Х. е задържан за срок до 24 часа.

 

При полицейска проверка, извършена на 22 септември на ул. "Петко Напетов", на А.Н. (28 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче и угарка от цигара със суха тревиста маса и пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка е установила , че се касае за марихуана с тегло 0,46 гр. и амфетамин с тегло 0,52 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна