IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:06 | 3 декември 2020
Обновен: 18:49 | 24 април 2024

Крадецът на кола от бензиностанция във Варна - зад решетките

Грози го затвор от 1 до 10 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Крадецът на кола от бензиностанция във Варна - зад решетките

Районният съд във Варна уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 34-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил.

Спрямо него са предявени обвинения, че на 1 декември т.г. в широкия център на Варна е отнел чужд автомобил, спрян на бензиностанция, като впоследствие превозното средство е оставено без надзор.

Деянието е престъпление по чл. 346, ал. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на  деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

34-годишният е осъждан многократно, като последно е изтърпял наказание лишаване от свобода през май тази година.
                                    
Също мярка “задържане под стража” взе Районният съд  и по отношение на 27-годишен, привлечен като обвиняем за кражба. Деянието е осъществено  в ранните часове на 1 декември т.г. Чрез проникване през незаключена ролетна щора на гараж е откраднат велосипед.

Съдът счете, че са налице обосновано предположение за извършителство на  инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие.

27-годишният обвиняем е осъждан, като по отношение на него престъплението, за което се води настоящото досъдебно производство се явява извършено в изпитателния срок на предходна присъда на Районен съд – Смолян.
            
3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 9 декември от 13 часа.
 

Коментари

Новини Варна