IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:00 | 20 януари 2021
Обновен: 09:16 | 19 март 2024

Затвор до 3 г. грози хулигана с пистолета в "Евксиноград"

Прокуратурата се зае със случая

По материала работи: Ставри Таргов
Затвор до 3 г. грози хулигана с пистолета в "Евксиноград"

Районната прокуратура в гр. Варна ръководи досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.3 от НК – непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, извършени при управление на моторно превозно средство (хулиганство на пътя).

Досъдебното производство е започнато на 19.01.2021 г., след като органите на МВР в гр. Варна са се самосезирали след излъчен репортаж по национална медия.

Установено е, че пострадали от деянието са двама младежи, които на 16.01.2021 г. пътували с лек автомобил в района на местност „Евксиноград“ в гр. Варна.

Пред тях се движел друг лек автомобил. Когато и двете коли спрели, водачът на предходно движещото се МПС се приближил до автомобила на пострадалите и насочил към тях пистолет.

Разменени били реплики, след което извършителят се качил отново в автомобила си и потеглил. Случилото се е било записано на видеорегистратор, който пострадалите предали на медията. Жалба в полицията или прокуратурата не била депозирана.

След самосезиране органите на Областната дирекция на МВР в гр. Варна установили пострадалите и ги разпитали като свидетели. Случаят бил докладван на дежурен прокурор при Варненската районна прокуратура. Извършителят бил установен и привлечен като обвиняем. Той е на 24 години, от гр. Варна, неосъждан, с инициали Т.Ц.

Работата по досъдебното производство продължава.

За престъплението по чл. 325, ал. 3 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Коментари

Новини Варна