IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:45 | 11 май 2021
Обновен: 11:17 | 12 април 2024

Задържаха под стража 22-годишен, опитал да обере вила край Варна

Младежът е осъждан вече за за престъпления против собствеността

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража 22-годишен, опитал да обере вила край Варна

Най-тежката процесуална мярка за неотклонение  определи  Районен съд – Варна, за 22-годишен, опитал да открадне вещи от частна вила. Предявеното обвинение срещу него е за кражба на чужди вещи, извършена в условия на повторност, чрез проникване през прозорец в частна вила, като деянието останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Деянието е тежко умишлено, а предвидената наказателна отговорност за подобно посегателство е лишаване от свобода от 1 до 10 години.

22-годишният обвиняем е осъждан за престъпления против собствеността и през последната година е търпял ефективно наложено му с присъда наказание. От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши  престъпление, поради което уважи внесеното искане от прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Варна, може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред ВОС.

Коментари

bimao ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Zavet 80g ( преди 2 години )
Stari filmi bg 4yjbi predavania pesni b vangaa areee sfeett..,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна