IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:45 | 20 септември 2021
Обновен: 17:50 | 13 март 2024

22-годишна крадла от Игнатиево ще лежи в затвора

"Работела" активно във варненските молове

По материала работи: Ставри Таргов
22-годишна крадла от Игнатиево ще лежи в затвора

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между прокуратурата и 22-годишната Надежда Т., която се призна за виновна, че е извършила кражба и е ползвала чужд плажен инструмент, без съгласието на титуляра.

Жената е родена в София, но живее в Игнатиево. Има 6 влезли в сила присъди за подобни престъпления. Последното й осъждане е от месец май тази година. Начинът е един същ – посещава големи магазини, където краде портфейли на посетители, а след това използва откритите в тях банкови карти, за да плаща стоки или да тегли суми.

На 20.12.2019 г. в магазин в кв. „Вл. Варненчик“ във Варна, правейки се, че разглежда дреха, Надежда Т. успяла да измъкне от дамска раница портфейл, в който имало 782 лева. С  намерената в него банкова карта и изписан ПИН-код направила 5 успешни транзакции на стойност 1700 лева.

Материалните щети са били възстановени на пострадалата. 

Варненският окръжен съд одобри постигнато споразумение, след като прецени, че то не противоречи на закона и морала, подписано е доброволно и подсъдимата е наясно с последствията от него.

Надежда Т. прие да търпи наказание от 1 година „лишаване от свобода“ и 1000 лева глоба за използването на чужд платежен инструмент и 6 месеца затвор за извършената кражба. От двете наказания, тя ще търпи по-тежкото.

Подсъдимата следва да плати и направените по делото разноски в размер на 344,06 лева в полза на държавата по сметка на ОД МВР-Варна.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване или протест.

Коментари

Новини Варна